بررسی یک ادعا که در فیلمی پرطرفدار در فضای مجازی منتشر شده است.
کد خبر: ۱۳۹۶۲۴۴

به تازگی فیلمی در فضای مجازی منتشر شده است که در آن ادعا می‌شود سنگ‌هایی در کنگو کشف شده‌ که برق تولید می‌کنند اما آیا این فیلم حقیقت دارد؟
در فیلم منتشر شده فردی دو سیم متصل به یک لامپ را به دو طرف یک سنگ نقره‌ای رنگ متصل می‌کند و بلافاصله لامپ روشن می‌شود.
آسوشیتدپرس این ادعا را بررسی کرده و می‌گوید که چنین چیزی درست نیست. کارشناسان به آسوشیتدپرس گفتند، اگرچه برخی از مواد معدنی می‌توانند به عنوان مجرایی برای عبور برق عمل کنند اما سنگ‌ها نمی‌توانند برق را ذخیره کنند. به گفته کارشناسان، فیلمی که در ارتباط با این ادعا در حال پخش است، سنگی را نشان می‌دهد که احتمالاً یک سنگ پیریت است. پیریت یک ماده معدنی معمولی است که می‌تواند الکتریسیته را هدایت کند اما نمی‌تواند آن را ذخیره کند.
حقیقت چیست؟: ادعاهایی مبنی بر کشف سنگ‌های دارای بار الکتریکی در این کشور آفریقای مرکزی در روزهای اخیر به طور گسترده در شبکه‌های اجتماعی از جمله فیسبوک، توییتر، تیک‌تاک و اینستاگرام پخش شده است. برخی از کاربران این کشف فرضی را به «ویبرانیوم» تشبیه کرده‌اند که یک فلز کمیاب تخیلی است که در کمیک‌های مارول و فیلم‌هایی مانند «پلنگ سیاه» می‌تواند انرژی را ذخیره و آزاد کند.
برای اثبات آن، کاربران شبکه‌های اجتماعی فیلمی را به اشتراک گذاشتند که نشان می‌دهد چند نفر در حال بازرسی یک سنگ کوچک و براق هستند. یکی از افراد دو سر یک سیم را به سنگ متصل می‌کند و نوری روی سیم روشن می‌شود.
یکی از کاربران توییتر که این فیلم را به اشتراک گذاشته است، در روز شنبه نوشت: سنگ‌های دارای بار الکتریکی در جمهوری دموکراتیک کنگو کشف شدند. این توییت بیش از ۲۷ هزار بار به اشتراک گذاشته شد.
با این وجود کارشناسان می‌گویند که این ادعاها در حد یک فیلم ابرقهرمانی است. مواد معدنی خاصی هستند که می‌توانند الکتریسیته را هدایت کنند، اما هیچ کدام نمی‌توانند الکتریسیته را در خود ذخیره کنند. کارشناسان به آسوشیتدپرس گفتند که ماده موجود در این فیلم احتمالا پیریت است. یک کانی سولفیدی رایج با درخشش فلزی براق که می‌تواند جریان الکتریکی را هدایت کند.

تعداد بازدید : 265
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها